Дәрігер қалақайдың пайдасы туралы айтып берді

Тоқырау, шаршау, иммунитеттің төмендеуі осы проблемаларды шешуге қалақай көмектеседі. Бұл арамшөптің пайдасы туралы Sputnik радиосына берген сұхбатында медицина ғылымдарының докторы, Самара диетология және диетотерапия ғылыми-зерттеу институтының директоры Михаил Гинзбург айтып берді.
«Қалақайдың құрамында биоактивті заттар, атап айтқанда флавоноидтар, B9 дәрумені немесе фолий қышқылы және аскорбин қышқылы, яғни С дәрумені бар. Осыған орай ол біздің зат алмасуымызға пайдалы. Қалақай жасушалардың иммунитеті мен регенерациясын ынталандыратын фактор болуы мүмкін», ­- деді Михаил Гинзбург  Sputnik радиосына.
В9 дәруменінің тапшылығы анемияға, жүрек ауруларына, депрессияға әкеледі. Сау терінің түрі, шаш құрылымы, тырнақ жағдайы да көбінесе бұл дәруменнің ағзада жеткілікті болуына байланысты. Ал С дәруменін барлық аурулардың дәрісі деп атайды. Осы дәруменді байлықтың бәрі қарапайым тамақтардан қарапайым және дәмді тағамдар дайындауға болатын кәдімгі қалақайда бар.
Бұл өсімдікті барлығы дерлік қолдана алады, ең бастысы - күйіп қалмау, - дейді Михаил Гинзбург.
«Қалақайды дайындаудың ең қызықты, дәстүрлі әдісі - сорпаларға және жазғы салаттарға қосу. Қалақайды пайдаланудың қарсы көрсетімдер жоқ, дегенмен асқазан аурулары, гастрит немесе жара аурулары кезінде сақ болу керек », - деп дәрігер өз ойымен  Sputnik радиосымен бөлісті.





