Тауық сорпасының зияны мен пайдасы қандай?
Тауықтар құрамының өзгеруі салдарынан тауық сорпасының пайдасы төмендеуі мүмкін. Бұл туралы "Кешкі Мәскеуде" берген сұхбатында диетолог дәрігер Елена Соломатина айтты деп хабарлайды Stan.kz ақпарат агенттігі.
Оның айтуынша, әсіресе бірінші қайнатпа туралы айтатын болсақ, дүкен құс етінен дайындалған сорпаны пайдалануға кеңес бермейді. Оның орнына екінші сорпаны ішу жақсы, бірақ онда көп қоректік заттар жоқ.
"Егер дәмді сорпа дайындасаңыз, онда оны несеп — тас ауруы, панкреатит және қыздырылған кезде адамдарға қолдануға болмайды", - деп нақтылады Соломатин.
Сонымен қатар, дәрігердің пікірінше, тауық сорпасы иммунитет үшін пайдалы аминқышқылдардың жоғары мөлшері болып табылады.
"Тауықтың сорпасында L-карнитин — өмірлік маңызды органдарға май қышқылдарын тасымалдауды қамтамасыз ететін зат бар. Осының арқасында олар тиімді жұмыс істей бастайды, энергия өндіреді және қоректік заттарды сіңіреді. Дәмдеуіштер қыздыру функциясын орындайды", - деп қосты Соломатина.